Zahájení soutěžního ročníku - hodnocení prvních zápasů.

06.10.2014 23:49

Ahoj, tak nám to začalo.

První kolo (v případě A dvoukolo) začalo se smíšenými výsledky.

Začněme odspodu:

D - Výkon týmu lze hodnotit i přes prohru 3:15 s týmem Čisté (loni sestoupivší do této třídy)  pozivně. Pro většinu hráčů to bylo první ostré utkání v životě. Všichni podali srdnaté výkony. Příjemně překvapila dvojice Jirka s Tomášem V. ve čtyřhře a samotný Tomáš V., který se stal nejúspěšnějším Hředelským hráčem utkání. Tomáš N. trošku zaostal za očekáváním, přesto bojoval a zápasy prohrával většinou svou nezkušeností. Samozřejmě lze vyjmenovat plno nedostatků ve hře našich hráčů. Především jde o pohyb za stolem. Strašlivý příjem (vše pod stolem). Samostatnou kapitolou je podání. Jirka z něho místy těžil. Tomáš ač jsem ho výše spíš chválil zkazil snad v každém setu 3 míčky. Je na čem pracovat !!!!

C - Po postupu do III. třídy výkon vcelku dle očekávání 6:12 proti So.Rakovník D. Radim ztratil pouze jeden zápas s velezkušeným Zajícem. Míra se 2b. zaostal, ostatně jak u něj v posledních letech bývá na začátku sezony pravidlem, za svými možnostmi. Věřím, že až ruka "přesedlá" z tenisové na pingponkovou raketu stane se lídrem týmu

B - Těžko hodnotit, sešlo se několik nepříznivých okolností. Nemoc Jirky L., únava Jardy a Radima z předchozích zápasů. Ač výsledek (1:17), oproti očekávanému vyrovnanému průběhu, vypadá hrozivě, většina setů byla vyrovnaná a rozhodovalo se až v koncovce, kde rozhodovalo domácí prostředí, únava našich borců a v neposlední řadě i štěstí. Soupeřům ze So. Rakovník se tak nám beze zbytku podařilo oplatit dvě porážky z přípravných utkání, kdy prohráli podobným rozdílem.

A - Dvě utkání podobných průběhů s různými závěry. Obě utkání byla vyrovnaná. Po 8 zápasech prvního utkání s Roztoky B ukazoval ukazatel stav 4:4. Jako rozhodujícím se jeví střídání nevýrazného JM, za Jardu který už nechyboval a spolu se zavěrečnými body Tomáše a Jirky obrátili nepříznivý stav 7:8 na vítězných 10:8.  Nedělní utkání s Buštěhradem začalo stejně po 8 utkáních 4:4. Opakovala se i situace se střídáním, tentokrát v obráceném gardu JD<->JM. Ovšem JM nezopakoval výborný výkon Jardy z předchozího dne a bodoval pouze jednou. Přesto Hředle v závěru utkání vedli 9:6. Vše se zdálo jasné, zejména když poslední zápas ještě čekal, do té doby bezchybného Jirku. Nejprve jasně prohrál JM se Štěpánem. Pak se neúspěšně pokoušel zlomit nepříznivně se vyvíjející zápas Honza, kdy už prohrával 0:2 s Krejčím, dotáhl na 2.2. aby v pátem setu prohrál nejtěsnějším poměrem 9:11. Obdobně si vedl Jirka s Hnidkou, bojovností zlomil třetí set, ve čtvrtém, kdy už to vypadalo, že obrat dokoná, přišla série nepřesností, tečí sítě, hran a kopec smůly. Přesto byl Jirka bezkonkurečně nejlepším hráčem obou dnů. Takže nakonec se podařilo soupeři srovnat na konečných 9:9. Nutno uznat, že remíza byla asi zasloužená. I když od vítězství a 2 b do tabulky navíc nás dělil pouze jeden míček, kdy měl Tomáš ve dvánáctém útkání 2 mečboly.

Přes lehké zklamání a po odeznění emocí musím hodnotit víkendová utkání a bodový zisk A týmu více než kladně. Šlo o první zápasy, kdy se projevila naše nevyhranost s hráči vyšší úrovně. Vše je rychlejší, chyb na straně soupeřů není tolik, většinou jde o zkušené hráče. Z 10 pětisetových zápasů jsme vyhráli pouze 2 (Tomáš 1/5, Honza 0/4, JM 1/0). Škoda, věřím, že se poměr brzo otočí a neponese tíhu utkání převážně pouze na Jirka! Platí to samé, co jsem psal u D týmu - máme na čem pracovat.